Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общественият съвет на БНР единодушно подкрепи решението за преструктуриране и редуциране на Радио България

Няма условия да бъде отнет лицензът на Радио България

| обновено на 06.06.17 в 15:00
Общественият съвет на БНР изслуша днес мотивите на генералния директор Александър Велев за преструктуриране на Радио България и съдържателните, технологичните и финансовите причини за това. Генералният директор предвижда реформа на Радио България, чрез която от продукцията на досегашните 10 ще се редуцира до три езика - английски, руски и турски. Както и досега, продукцията на Радиото ще бъде достъпна в интернет, а на турски ще продължава да се излъчва и ефирно. Общественият съвет подкрепи единодушно решението на ръководството на БНР за преструктуриране и редуциране на Радио България при обявените условия и критерии. 

По-рано днес стана известно юридическото становище на Дирекция "Надзор, лицензионни, регистрационни и правни режими" към Съвета за електронни медии, според което няма условия за отнемане на лиценза на Радио България, което бе поискано от бившия председател на регулатора Мария Стоянова на предишното заседание на Съвета.
Припомняме, че генералният директор на Българското национално радио внесе в СЕМ искане за изменение на индивидуалния лиценз на Радио България. От началото на 2012 година програмата на Радио България се излъчва само в интернет, а ефирно - само програмата на турски език.

Членовете на СЕМ решиха чрез писмо до генералния директор на БНР да поискат информация защо видинският предавател работи на половин мощност, защо при реформирането на Радио България не останат повече на брой чуждоезикови програми, както и кога ще бъде подписан договорът между БНР и „Музикаутор“ за уреждане на музикалните авторски права.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна