Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължение на сагата в мина "Оброчище"

| обновено на 03.07.17 в 11:46
Снимка: БГНЕС

Отново напрежение в мангановата мина Оброчище. Работниците подготвят колективен иск срещу концесионера на мината "Евроманган" заради неспазването на Колективния трудов договор. Той беше подписан на пети април тази година, след поредния протест на миньорите. Те все още не са получили трудовите си възнаграждения за месец май.

Тази сутрин миньорите от рудник "Оброчище" не бяха допуснати да слязат в галериите, тъй като ръководството на мината се опасява от подновяването на стачката им под земята заради поредното забавяне на трудовите им възнаграждения и ваучерите за храна:

Сутринта в 8 часа беше изкарана бележка, с която уведомяват, че пак ще бъдат забавени заплатите. На 30-и юни трябваше да се изплати майската заплата, споделят миньорите.

По думите им, не са започнати и медицинските прегледи, както не е подновен и организираният транспорт. Миньорите очакват утре да се срещнат с ръководството на концесионера "Евроманган". Те са подготвили и колективен иск за неспазване на задълженията на концесионера, който предстои да бъде внесен в съда.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна