Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любов Костова: Ако можех да съпреживея живота си отново, щях да съм лекар и да се кача на космически кораб

Любов Костова
Снимка: БГНЕС
Родена в София, но прекарала няколко години от детството си в Нигерия. Интересът към чуждите култури се запазва и завършва "Индология" в Софийския университет „Св.Климент Охридски“. Автор на редица театрални преводи, с опит в PR-а, а в последно време отдадена и на науката. В предаването „Кой кой е“ ви представихме директора на Британския съвет в България Любов Костова.

От малка тя говори на български и руски, не след дълго и на английски. Усвоява хинди, но е учила също урду, санскрит, френски, японски и фарси. Баща й е българин, а майка й е рускиня.

Споделя, че екипът на Британския съвет е невероятно добър, а самата организация ти позволява непрестанно да се развиваш:
За мен най-голямата възможност за учене е допускането на грешки - когато нямаш стигма върху грешката. Когато екипът вижда това, поучава се, няма как той да не е успешен.

Още за успеха на Софийския фестивал на науката, който Британският съвет организира, за съветите, които дава на трите си деца, и за неосъществанета й мечта да стане лекар, чуйте от Любов Костова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени