Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Масирана полицейска акция срещу престъпна група в столицата

МВР: Групата не е свързана с отвличането на 25 годишния Адриан Златков

| обновено на 17.09.17 в 11:51

8 души са задържани до момента при операция на МВР, която започна късно снощи в София. Разбита е група, занимаваща се с различни престъпления.

Минути след 22.30 снощи на входа на София откъм автомагистрала "Тракия" са спрени два автомобила. Пътуващите в тях петима души са арестувани от полицията. Те са част от престъпна група, по която МВР работи от месец. Разработката по случая е на Главната дирекция за борба с организираната престъпност. В акцията са взели участие и екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма и спецзвеното "Кобра" към СДВР.

В същото време на четири адреса в София тежко въоръжени и маскирани полицаи са извършили претърсвания. До този момент арестуваните по случая са общо 8, но източници от МВР уточняват, че е възможно бройката да нарасне или да намалее. Акцията на полицията няма нищо общо с отвличането на 25-годишният Адриан Златков, обясниха криминалисти. Става дума за престъпна банда, занимаваща се с широк спектър от престъпления. Сред тях разпространение на наркотици, грабежи, измами и обири.

Още снощи пред БНР главният секретар на МВР Младен Маринов потвърди за акцията.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна