Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва образователна кампания в българските училища за безопасно използване на асансьори

| обновено на 18.09.17 в 10:41
Снимка: БГНЕС

Днес започва образователна кампания в българските училища, която има за цел да повиши знанията на най-малките за безопасно използване на асансьори, ескалатори и подвижни пътеки. Първият открит урок ще се състои в столичното 125 училище "Боян Пенев". 


В предаването "Преди всички" на "Хоризонт" Емануела Фролошка – изпълнителен директор на Фондация „Асансьорна безопасност“, обясни:

Създадохме една изключително достъпна и искрено се надявам, забавна програма за обучение, която още от ранна детска възраст да разкаже на децата, че в крайна сметка асансьорите, ескалаторите и подвижните пътеки не са даденост. Това са съоръжения, към които ние трябва да имаме определена грамотност, както когато нашето дете се качва в нашия автомобил. В автомобила детето знае какви са правилата. По същия начин, когато се качи в асансьора или на ескалатор, трябва да знае как да се държи адекватно. За да бъде изградена една култура в едно общество, независимо за какво, културата започва да се изгражда още в ранна детска възраст.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.  

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна