Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Мей се извини на консерваторите за резултатите от изборите през юни

Тереза Мей
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Тереза Мей се извини на Консервативната партия, че не е осигурила категорична победа на предсрочните общи избори през юни. В заключителна реч на годишната конференция на партията Тереза Мей заяви, че поема пълна отговорност за резултатите от вота. На изборите консерваторите спечелиха най-много гласове, но не достатъчно, за да запазят мнозинството си в парламента.

Аз водих тази капания, съжалявам и поемам отговорност, заяви Тереза Мей пред делегатите на конференцията в Манчестър.

По основната тема за Брекзит премиерът изтъкна, че Великобритания напуска Европейския съюз в края на март 2019 г. Тя допълни, че правителството желае да продължи партньорството с Европейския съюз, но ще бъде готово за всякакъв сценарий, което бе изтълкувано като намек, че е възможно и да не бъде постигната сделка.

Тереза Мей защити идеята за свободния пазар, като изтъкна, че Брекзит означава истински глобална Великобритания, отворена към целия свят.

Премиерът обеща също по-добро бъдеще за младите хора, което включва строежа на 100 нови училища всяка година. Тя освен това посочи, че расизмът, нетолерантността и омразата нямат място в политиката.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени