Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков: Ако вървим по този път, ще ликвидираме един проспериращ от 10 години спорт

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пилоти с мотоциклети "Балкан" ще мерят сили във финалния кръг на националния шампионат по мотокрос, който ще се проведе събота и неделя на мотополигона край Айтос. Над 100 състезатели от 4 държави са заявили участие в надпреварата.

Пистата е в отлично състояние. Хората с нетърпение очакват старта. Страшно много публика очакваме отново. Може би над 15 000 души. Гражданите на Айтос обичат мотоспорта. За съжаление, поради финансови проблеми една голяма част от нашите момчета са състезатели на други клубове. Те тренират в Айтос, тъй като пистата почти целогодишно е в добро функционално състояние. Спортните съоръжения в града са пълни с деца. Базата ни е малко занемарена. Правим опити да я обновим. За обновяване на спортната зала имаме проект на стойност милион и половина лева. Имаме проект и за стадиона и той е на стойност 1 милион и 500 000 лева. Финансирането обаче е трудно, заяви Васил Едрев – кмет на Айтос.

Председателят на организационния комитет за Гран при България Румен Петков разясни докъде стигна погасяването на задълженията към Международната федерация и има ли надежда страната ни отново да приеме кръг от световно или европейско първенство.

Ние съумяхме да покрием една част от задълженията. Това изкуствено разделяне и противопоставяне, което правителството, а не спортният министър прави, не е в полза на българския спорт и на спортна България. И така, както го карат, ще ликвидираме един проспериращ 10 години спорт. Ако нещата се погледнат отстрани обективно може да имаме една много силна следваща година. Може с промоутърите да постигнем изгодни договорки и да сме домакини на кръгове от световните и европейски първенства и без да плащаме такси за домакинства, но поетите ангажименти трябва да бъдат изпълнени. Те са поети и на тях стоят подписите на предишните управляващи, сподели Румен Петков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна