Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сатиричният филм "Чудо" може да бъде видян на "Киномания"

На 22, 24 и 29 ноември, в рамките на "Киномания", зрителите могат да видят "Чудо" – копродукция на Литва, България и Полша. Лентата вече беше представена на фестивала в Торонто в програмата "Откритие". Единият от продуцентите Георги Чолаков сподели в "12+3":

Филмът е сатира за прехода в Литва и по-скоро за това как си въобразяваме, че могат да ни помогнат отвън, ако ние сами не си помогнем.


Филмът е смешен. Много смешно беше това, че примерно в Торонто филмът беше оценен едва ли не като пародия с избора на самия Тръмп в Америка, което, разбира се, тук едва ли ще породи такива асоциации, но американският гост, дошъл в родината си да помогне, уж, беше оприличен доста с президента Тръмп.


Освен Емил Христов, цялата операторска група е българска. Имаше снимки в България. Целият апартамент на главната героиня е сниман в България и художник е Ирина Муратова, така че изобразителната част на филма е свързана с българското участие.


Мисля, че това е пътят на копродукциите - да се търси наистина творческо сътрудничество, защото и Емо, и Ирена имаха голям принос за това филмът да бъде такъв, какъвто е.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени