Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съперникът на "Лудогорец" в "Лига Европа" с убедителна победа за купата на Италия

"Милан"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Милан" победи "Верона" с 3:0 на осминафиналите за Купата на Италия по футбол и в следващия кръг си осигури сблъсък с градския съперник "Интер".

Сусо и Алесио Романьоли се разписаха през първото полувреме за съперника на "Лудогорец" в "Лига Европа", а Патрик Кутроне добави трети гол за "росонерите" след почивката. Лукас Билия пък нацели греда осем минути преди края. Победата е втора поредна за новия старши треньор на тима Дженаро Гатузо след успеха над "Болоня" през уикенда. Мануел Локатели не игра заради наказание, а Никола Калинич получи почивка, като шанс за изява в "Милан" получиха Андре Силва и Патрик Кутроне.

Двубоят бе белязан от негативно отношение към вратаря на "Милан" Джанлуиджи Донарума, който бе освиркан от тифозите на "Милан" заради информациите, че иска да анулира договора си с клуба заради интерес от "Пари Сен Жермен". Ултрасите разпънаха и банер, адресиран към Донарума: "Нашето търпение свърши".

Победата прати "Милан" на четвъртфиналите, където предстои вълнуващ двубой с градския съперник "Интер" на 27 декември. "Интер" продължи напред след измъчен успех над третодивизионния "Порденоне" с 5:4 след дузпи във вторник.

"Фиорентина" също се класира за четвъртфиналите след победа над "Сампдория" с 3:2. Гол от дузпа на Жордан Верету, негов втори в мача, в последната минута прати "виолетовите" в следващия етап на турнира.

"Фиорентина" повеждаше на два пъти чрез Кума Бабакар и Верету от дузпа, но гостите от Генуа изравняваха с попадения на Едгар Барето и Рамирес (също от дузпа). За да се стигне до последната минута, когато реферът отсъди втора дузпа за "Фиорентина" за игра с ръка на резервата Никола Муру и Верету отново бе точен за крайното 3:2.

На четвъртфиналите "Фиорентина" ще играе с победителя от мача "Лацио" - "Читадела" тази вечер.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени