Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверява се версията, че убитият Петър Христов е съдействал на полицията и прокуратурата

| обновено на 08.01.18 в 14:10
Снимка: Николай Христов

Полицията проверява дали застреляният бизнесмен Петър Христов е помагал преди време на МВР и прокуратурата за разкриването на тежко криминално престъпление, свързано с групата за отвличания на Наглите. Освен тази версия, полицията работи и по версии, свързани с бизнеса на Христов, както и с неговия личен живот, обявиха от МВР. 49-годишният мъж е бил прострелян със 7 или 8 куршума, обяви директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Ивайло Иванов:

Днес в 10:07 ч. е постъпил сигнал в СДВР от телефон 112 за простреляно лице на ул. „Ралевица“ 98. Веднага са насочени полицейски патрули на място. Лицето не е било на мястото, то е транспортирано от негови близки във Военна болница, свързали са се с нашия дежурен във ВМА. Започнали са действия по неговото спасяване, реанимиране. В 10:49 ч., за съжаление, лицето е починало.

Към момента не се изключва нито една от версиите по случая. Директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски коментира:

Свързани с неговия бизнес, тъй като лицето има доста разностранни интереси - в строителството, в хранително-вкусовата промишленост. 

Към момента от полицията не съобщават какво е оръжието, с което е стреляно, най-вероятно става въпрос за пистолет. Огледите на мястото продължават и в момента. 

Бизнесменът Петър Христов - собственик на една от големите компании за производство на млечни продукти у нас, бе прострелян тази сутрин близо до мола на бул. "България" в София.  Инцидентът е станал пред кооперация на ул. "Ралевица", където кола е причаквала мъжа пред дома му.  Пряк свидетел на покушението е станал шофьорът на бизнесмена, който е спрял пред офиса и го е чакал, за да го закара на работа. След като е бил прострелян от неизвестния извършител, Петър Христов е бил качен в джипа от шофьора, който го е закарал във Военно-медицинска академия, но въпреки усилията на лекарите, бизнесменът е починал. 

Част от хората, които живеят или са минавали в района пък са станали почти преки свидетели на стрелбата. Ето какво разказаха те пред "Хоризонт":
Чух два или три, но помислих, че някакво платно пада отгоре и след това дойде една жена и каза, че минавала тука и покрай нея свистели куршумите.


Христов е в Съвета на директорите на холдинг, който обединява дружества от хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата, строителството, туризма, финансови и консултантски компании. Член е на Съвета на настоятелите на Великотърновския университет и на консултативния съвет към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Семеен е - има дъщеря и син. Преди време бизнесменът е бил собственик и на футболен клуб "Локомотив"- Горна Оряховица, както е имал и акции във футболен клуб "Етър"- Велико Търново. Към момента не е ясно дали бизнесменът е запазил участието си в двата футболни клуба.


От Военно-медицинска академия потвърдиха за "Хоризонт", че тази сутрин при тях е приет 49-годишен мъж в изключително тежко състояние с крайно разширени зеници и въпреки 30-минутните реанимационни действия в шокова зала е починал. Това е простреляният тази сутрин пред дома му бизнесмен.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна