Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп: Ще бия Опра, ако се кандидатира за президент през 2020 г.

2
Доналд Тръмп
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се включи в спекулациите за потенциалната кандидатура на Опра Уинфри за Белия дом през 2020 г., като обяви, че тя вероятно няма да се включи в битката, но ако го направи, ще я бие, предаде АФП.

Ще бия Опра, заяви Тръмп, визирайки актрисата с номинация за „Оскар“ и тв водеща. Не мисля, че тя възнамерява да се кандидатира, добави той и посочи, че я харесва и добре я познава.

Пламенната реч на Опра (63 г.) на церемонията за раздаване на филмовите награди „Златен глобус“ в неделя разпали спекулации, че има амбиции за Белия дом. Някои представители на Демократическата партия дори прегърнаха милиардерката да бъде техен кандидат.

Засега няма признаци, че Опра наистина иска това. Не мисля, че на този етап тя го обмисля, заяви нейната най-добра приятелка Гейл Кинг, също тв водеща. Тя обаче предположи, че Опра може да се заинтригува от идеята.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс също бе въвлечена в спекулациите за потенциалната кандидатура на Уинфри. Запитана от репортер дали има съвет за „външен човек“, обмислящ да се включи в битката за Белия дом, тя каза, че смята да се фокусира единствено върху кампанията на Тръмп. Но добави: Ако тя (Опра) реши да се кандидатира, ще и трябва помощ. А отговаряйки на въпрос дали Уинфри притежава качествата за президент, заяви: Не съм съгласна с много от нейните политически възгледи. Но дали е успешен индивид? Абсолютно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия