Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Захариева представя в ЕП целите ни в областта на хуманитарната помощ

Снимка: МВнР

Вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще представи приоритетите на Българското председателство в областта на развитието и хуманитарната помощ пред ресорната комисия в Европейския парламент, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Екатерина Захариева ще представи пред комисията и целите, които България си поставя като председател в областта на хуманитарната помощ. Фокусът в изказването й ще бъдат и реформите в шестте държави-кандидатки за членство от региона на Западните Балкани.

Вчера Захариева за първи път председателства заседанието на Съвета "Външни работи" в Брюксел в рамките на Българското председателство. 

Министърът на външните работи Екатерина Захариева смята, че Европейската комисия няма да отхвърли българската инициатива за среща на върха Турция-ЕС. Захариева каза това в интервю за „Хоризонт“:

Има в момента уточняване на детайлите по тази среща, но мисля, че тя е доста реалистично да се случи. В скоро време ще имаме резултата, но така или иначе сме доста близо и не бих казала, че Комисията не се ангажира с такава среща.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени