Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на отбраната връчва заповеди за изземване на имоти, за които счита, че са неправомерно заети

Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната връчва заповеди за изземване на имоти, за които счита, че са неправомерно заети, защото част от ползвателите вече не работят в системата или са пенсионери. Ведомството е обявило 121 свободни жилища в 14 града, които могат да бъдат ползвани от нуждаещи се военнослужещи. Нуждаещите в страната обаче са над 4 000  хиляди. 
Най-много се обявените апартаменти в Пловдивя, Карлово, Стара Загора, Казанлък. В София, голяма част от предлаганите апартаменти са в Ботунец на районното в който миналата година имаше много заповеди за изселване. Според депутата от ГЕРБ Христо Гаджев Министерството на отбраната трябва да сложи ред във воденето на имотите:
Трябва да си оправят администрацията. Никой не се е сетил да им каже какво ги очаква. Когато един наемател прави трайни подобрения по имота, трябва да се отчетат от наемодателя. 
Подходът на военното ведомство обаче остава търсене на човешки подход. Министър Красимир Каракачанов обясни:
Дори да бяхме пуснали предизвестията, голямата опасност беше да започне едно масово придобиване по давност. Тогава щеше да има въпроса: "Защо не сте взели мерки и са допуснали тази безстопанственост". Голяма част от хората обжалват в Административния съд  заповедите си. На съда разчита и Станислав Бутенко който получи известието си за напускане, докато беше прикован на легло, а съпругата му получи инсулт.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени