Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учителка от столичното 81 С.У. "Виктор Юго" предлага на децата от трети клас един по-различен урок по история

Снимка: Валерия Николова


Любовта към българската история и родината се възпитава от ранна детска възраст и това е каузата, зад която застава Евелина Стоилова, класен ръководител на 3 "е" клас в столичното 81 С.У. "Виктор Юго". Благодарение на увлекателно поднесения от нея учебен материал в часовете по предмета "Човекът и обществото" учениците израстват с гордост за това, че са наследници на древен, храбър народ и пазители на българския дух.


По време на урока, посветен на "Създаването на българската държава", децата освен че се запознаха с “Именника на българските ханове”, получиха и специален подарък - бойното знаме на прабългарите - конска опашка, окачена върху копие.

През миналата учебна година училищното ръководство на 81 С.У. "Виктор Юго" заедно ученици, родители, учители и с подкрепата на фондация "Въздигане" поставят началото на съхраняване на българската история и дух в учебното заведение. По повод Деня на славянската писменост и българската просвета и култура 24 май те организират благотворителен базар, на който се продават предмети, свързани със славната история, а целта е не само да бъдат събрани пари за благотворителност, а да бъде предаден заветът на Кубрат. Така са събрани 1 111 лв., които са използвани от фондацията за закупуването на исторически картини, дарени на училището. Такъв базар ще бъде организиран и в дните 1 и 2 март в навечерието на Националния празник, когато надеждата е да бъдат събрани още средства за закупуване на картини за обогатяване на галерията "Българската история в картини" в училището.

В звуковия файл можете да чуете репортаж от урока по история.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна