Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сийка Кацарова: България има уникалната възможност да стане център за рехабилитация на Балканите

Снимка: БГНЕС
Все още здравното ни министерство не е приложило европейската директива за трансгранично движение на пациенти, за да може у нас на балнеолечение да идват европейски граждани. Вицепрезидентът на Европейската спа асоциация Сийка Кацарова подчерта и че твърде ниската цена на клиничната пътека по Здравна каса пречи на много българи да ползват медицинските спа услуги:

Отново сме инициирали една среща в НОИ да помолим да се съдейства да се увеличат парите за рехабилитация и да се разреши на сертифицираните медико-спа хотели да бъдат включени в списъка на база, където всеки един от нас може да избере да рехабилитира. Проблемът е, че клиничната пътека, покриваща медико-спа процедурите по тези програми е много ниска. Ние имаме една уникална възможност България да стане център за рехабилитация на гражданите от Балканите и от Европа, защото на Балканите ние сме най-добрите, предлагаме най-добрият спа продукт, но не се прилага директивата за трансгранично движение - заяви вицепрезидентът на Европейската спа асоциация Сийка Кацарова.

Дискусия за дигиталната трансформация в туризма започна днес в рамките на туристическата борса, която се провежда в столицата. Дискусията е част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!