Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искрен Веселинов: След като има връзка между министър Петкова и купувача на ЧЕЗ, е логично да се подаде оставка

Искрен Веселинов
Снимка: БГНЕС

След като има връзка между министър Теменужка Петкова и купувача на ЧЕЗ, според мен е логичното, нормалното и моралното да подаде оставка, а съответно един преглед на обстоятелствата около тази покупка и съответно дейността по принцип на г-жа Петкова, около нея би могъл да покаже дали има конфликт на интереси или нещо друго, което да е притеснително. Аз силно се надявам, че няма. Това каза в интервю за предаването „Хоризонт за вас“ Искрен Веселинов от Обединените патриоти.

Ако г-жа Петкова не беше подала оставка, в момента щеше да се върти на плочата "Ето на, министърът на енергетиката си стои на поста, въпреки че нейна приятелка купува неясно как една трета от електропреносната система на България", когато я подаде, се казва "Сменят ги като носни кърпи", въпреки че г-жа Петкова е втори мандат министър и мисля, че доста сериозен мандат изкара и в двата мандата, добави той.

Фактът, че има някаква лична връзка, е достатъчен, за да последва жеста на г-жа Петкова, смята Веселинов и добави, че предстои коалиционният съвет и премиерът да преценят може ли да има вреда за държавата от тази приятелска връзка, или не: Иначе всичко казано по отношение на тази сделка аз го споделям. За мен също е суперстранна тази сделка. Но нека да не обявяваме тази сделка за нещо, което се е случило, защото тепърва българската държава започва да се произнася по нея чрез своите компетентни органи.

КЗК, КЕВР и Финансовото разузнаване трябва да разследват тази фирма и по отношение на произхода на парите, и по отношение на възможността на тази фирма да може да управлява подобен актив, който е от значение за енергийната сигурност на страната, каза още депутатът от Обединени патриоти.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени