Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министрите на търговията на ЕС се събират на заседание в рамките на Българското европредседателство

Министрите на търговията на Европейския съюз се събират на заседание в София в рамките на Българското европредседателство.
Домакин на събитието е министърът на икономиката Емил Караниколов, а Европейската комисия ще бъде представена от еврокомисаря по въпросите на търговията Сесилия Малмстрьом

Неформалното заседание на министрите на търговията на ЕС ще обсъди резултатите от конференцията на Световната търговска организация, която се състоя през декември миналата година и възможните последващи действия, както и перспективите пред многостранната търговска система. Във втората пленарна сесия ще бъде разгледано състоянието на  водените от ЕС преговори по споразуменията за свободна търговия с Мексико и със страните от южноамериканския общ пазар. 

В дневният ред на неформалната среща е планиран работен обяд на министрите, по време на който ще се обсъдят въпроси, свързани със създаването на многостранен инвестиционен съд и предложението за регламент за наблюдение на преките чуждестранни инвестиции в ЕС.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна