Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Добрев: Няма основание за създаване на временна комисия за ЧЕЗ

Снимка: БГНЕС

Председателят на енергийната комисия в парламента Делян Добрев от ГЕРБ не вижда основание за създаване на временна комисия за сделката с ЧЕЗ. За такава комисия настояха от БСП.

Пред журналисти в Народното събрание Добрев каза, че Гинка Върбакова е поканена на утрешното съвместно заседание на двете комисии по енергетика и за контрол над службите за сигурност:

Това ще означава само допълнителни разходи за Народното събрание. Всички колеги народни представители и от БСП, и от всички други парламентарни групи, които проявяват интерес, са добре дошли на заседанието, за да си зададат всички въпроси. Освен институциите сме поканили и представителя на купувача Гинка Върбакова. Надявам се тя да се отзове на утрешната среща, за да можем всички да си зададем въпросите.

Добрев отхвърли искането на БСП на заседанието да бъдат поканени представители на Българската банка за развитие:

Притеснението ни да каним банки е, че по този начин в известен смисъл нарушаваме и класифицирания документ, класифициран от Министерския съвет, защото показваме кои са банките. Това, което премиерът вчера каза е, че банките са дали писма за намерения, но тъй като има закон за банковата тайна, съм сигурен, че МС ще провери доколко този документ може да се разсекрети. И ако може, ще го разсекретят.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени