Eмисия новини
от 23.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Министерството на труда и социалната политика с първи реални действия по Националния план за дългосрочна грижа

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Вероятно голяма част от българите знаят, че в началото на годината Националният съвет за социално включване с пълно единодушие прие Плана за изпълнение на Националта стратегия за дългосрочна грижа в периода 2018 – 2021 година. А тези дни бяха разписани и картите за създаване на нови социални услуги за хора с увреждания и възрастни. Тези карти предвиждат създаването на нови социални услуги в 22 общини.

За целите, идеите и обхвата на Плана, за целевите групи, за деинституционализирането на хора с умствени увреждания и възрастни, за продължаващите услуги и грижи, както и за новите по две оперативни програми – слушайте разговора със заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова.

Един изключително важен разговор за близките на хора с умствени увреждания и самотни възрастни, които се нуждаят от чужда помощ…
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.