Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството решава за сроковете за строеж на магистрала от Ботевград до Видин

МС ще разгледа и идейните проекти на българските документи за самоличност

Снимка: Ани Петрова, БНР

На днешното си заседание правителството се очаква да реши в какви срокове ще бъде построена магистрала от Ботевград до Видин. За решението на Министерския съвет настояваха жители от Северозападна България, които протестираха срещу лошите пътища в региона. В края на миналата седмица недоволните получиха гаранции от премиера и от регионалния министър, че решение ще има и спряха протестите.

Регионалният министър Николай Нанков обяви:

"Ще приемем решение, което да даде яснота в какви времеви рамки ще приключим проекта, говорим за цялостното приключване до 2022 г. В най-тежките участъци за края на 2020 г. Като казвам най-тежките, това са Ботевград - Мездра и Видин до Ружинци. Може би ще го разширим дори и до Монтана като по-тежък участък, да коментираме в началото на 2021 година", посочи миналата седмица регионалният министър Николай Нанков.

Идейните проекти на българските документи за самоличност - поколение 2019 година, ще одобри на днешното си заседание правителството. Предвижда се те да бъдат освен с биометрични данни и с електронна идентификация, съхранена в чип. Въвеждането на новите документи се планираше да започне от началото на тази година, но беше отложено за следващата. Причината е в липсата на централизирана системата за електронна идентификация.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна