Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест пред Министерския съвет срещу сделката за ЧЕЗ поиска оставката на правителството (видео)

| обновено на 07.03.18 в 14:50
4
Сред протестиращите пред Министерския съвет бе лидерът на БСП Корнелия Нинова и депутати от левицата.
Снимка: БГНЕС

Демонстранти, протестиращи срещу сделката за ЧЕЗ и с искане за оставка на правителството, се събраха днес пред Министерския съвет.

Хората обясняват, че последните действия на правителството са недопустими и затова то трябва да си подаде оставката. Те поискаха всеки ден да има натиск върху политиците, защото "изборът е или народът, или премиерът Борисов". 

"Вие сте свободни граждани и трябва да упражнявате всекидневен натиск", призоваха хората. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че дошлите на площада са смели, защото се осмеляват да поискат оставката на правителството.

"Води се война от опозицията в Народното събрание, води се война с всеки – журналист, политолог, свободен човек, който ви каже, че е време да напускате мястото си. Всеки, различен от вас, е подложен на репресия".

На протеста присъстват и други представители от БСП. Протестиращите носят българския трибагреник, липсват партийни знамена. 

От политическа партия „Възраждане“, която е един от организаторите на протеста, се опитаха да връчат в Министерския съвет предварително написаната оставка. Костадин Костадинов от партия "Възраждане" обясни защо Борисов трябва да я разпише

"Поради системно несправяне с ръководството и контрола на държавната администрация чудовищната корупция е превзела всички нива на държавното управление. Трайното и явно погазване на националните интереси в услуга на чужди държави, довеждането на нацията до състояние на демографски апокалипсис".

Нинова коментира и оттеглянето на Истанбулската конвенция, като каза, че може тя да бъде оттеглена, но може и да бъде предложена отново. Тя призова хората да бдят това да не се случва. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени