Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ: Зад Гинка Върбакова стоят БСП и ПЕС

"Зад купувача на електроразпределителното дружество ЧЕЗ Гинка Върбакова стоят БСП и Партията на европейските социалисти". Това се казва в декларация на ГЕРБ, прочетена от парламентараната трибуна от депутата Спас Гърневски. Причината е предполагаема връзка между "Инерком България" и Моника Станишева, съпругата на лидера на ПЕС Сергей Станишев. 

Гърневски заяви:

"Купувачът на активите на ЧЕЗ разпространи до медиите прессъобщение, чието съдържание не е особено интересно, но е интересен обаче авторът на прикачения файл, съдържащ въпросното прессъобщение. Той е Моника Йосифова. Това са имената, с които стана известна настоящата съпруга на председателя на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев".

Драгомир Стойнев от БСП определи твърденията на управляващите като слухове и изрази възмущението си: 

"Това е една свещена трибуна. Жалко е, че я използвате по този начин, но вие наистина я превърнахте в една селска седянка, в която всеки може да каже каквото си иска. И да излизаме тук и да официализираме това, което е казано... Всеки един народен представител трябва да се срамува от подобни изявления, които в момента бяха декорация на една сбирщина от поредните слухове." 

По-късно в позиция до медиите от БСП посочиха: "БСП не носи отговорност за ничии бизнес дела". Те наричат абсурдни внушенията, които обвързват партията с едни или други частни интереси. Моника Станишева също отрече тя или фирмата ѝ да имат нещо общо с пиар обслужването на Гинка Върбакова или притежаваната от нея компания. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна