Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сидеров: Никой не е женен за тази коалиция, без всеки може

Симеонов отказа да се извини за думите си по адрес на руския патриарх

Каракачанов изрази увереност, че противоречията между Симеонов и Сидеров ще бъдат изгладени

| обновено на 09.03.18 в 13:12
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че няма да се извини за острите си изказвания по адрес на руския патриарх Кирил. По-рано тази седмица в интервю за БНТ Симеонов нарече патриарха "второразрядно ченге" и "цигарен митрополит" във връзка с упреците на Кирил за подценена ролята на Русия за Освобождението на България. Колегите на Симонов в коалицията "Обединени патриоти" изразиха недоволство от изявленията му.

"Човек, когато казва истината, няма за какво да се извинява. Моите думи са били изключително точни, премерени. Даже съм спестил доста факти около личността на Владимир Гундяев, както е името на патриарх Кирил“, заяви днес пред журналисти на гара Буново Валери Симеонов, където участва във възпоменателна церемония за жертвите от атентата във влака София - Бургас на 9 март 1985 година.

На въпрос дали управляващата коалиция може да продължи без него и неговата партия, вицепремиерът Симеонов отговори:

"Вероятно може, защо не? Стига да се формира съответното мнозинство. Знаете, че няма незаменими хора".

Междувременно другите двама съпредседатели на "Обединени патриоти" - Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, заявиха, че напрежението в коалицията е на път да бъде овладяно, макар Сидеров да повтори, че "коалицията може без всеки".

“Никой не е женен за тази коалиция. Без всеки може - и без мен може, и без Симеонов, и без Каракачанов“.

Красимир Каракачанов не сподели мнението, че коалицията може да се лиши от някой от членовете си. Пред "Хоризонт" обаче той изрази увереност, че противоречията между колегите му Симеонов и Сидеров ще бъдат изгладени.

"Не смятам, че такъв въпрос стои на дневен ред. Смятам, че времето лекува всичко и в един нормален човешки диалог, без излишни емоции, които се натрупаха покрай този случай, нещата ще бъдат решени".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!