Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уволнен сърбин стреля по бивши колеги в Белград, уби един от тях

Полиция блокира района на стрелбата на ул. "Рузвелт", докато извършваше оглед на местопрестъплението.

Уволнен служител на сръбска фирма стреля с пистолет по двама свои бивши колеги в офиса на компанията в Белград, като единият от тях почина в болница от получените рани, съобщи агенция Бета.

Инцидентът стана днес около 11 часа местно време на ул. „Рузвелт“ в сръбската столица, съобщи полицията.

Вътрешният министър Небойша Стефанович заяви, че нападателят след това се прибрал вкъщи, където се самоубил.

Полицията съобщи, че Н.С. (31 г.) изстрелял множество куршуми към двама свои бивши колеги, като през това време трети служител на фирмата скочил през прозореца.

Според сръбски медии починалият е Бранко К. (31 г.), колегата му Марко Ф. (36 г.) е с огнестрелна рана в рамото, а скочилият Игор Р. получил сериозни травми на стави и на гръбнака.

Десетина минути след стрелбата бил подаден сигнал за пожар в кв. „Звездара“, където служители на вътрешното министерство извлекли от подпален апартамент Н.С. с тежки изгаряния.

До пожара в дома на Небойша С. се стигнало, след като опитал да се самоубие с изстрел, но куршумът попаднал в газова бутилка, което предизвикало експлозия, съобщава сайтът на „Вечерне новости“. Няма други пострадали в сградата, където пожарът бързо бил потушен.

Небойша С. бил уволнен миналата седмица от фирмата „Стопански съветник за информационни технологии“, в която работел като програмист.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени