Eмисия новини
от часа

Борисов: ГЕРБ категорично подкрепя създадената анкетна комисия за приватизацията и продажбата на ЧЕЗ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

ГЕРБ категорично подкрепя създадената в парламента анкетна комисия, която ще проверява приватизацията на ЧЕЗ и предвидената продажба на активите на дружеството в България. Това каза премиерът Бойко Борисов и заяви, че обвиненията на опозицията, че той лично им пречи са несъстоятелни. Борисов припомни за правените проверки на всички електроразпределителни дружества и за наложените санкции:

"КЕВР е взимал отношение тогава, прокуратурата. Нека това да се занесе в парламента, да се покаже, така че тук не става въпрос за харесване и нехаресване, а за изпълняване на ангажименти. Аутсорсването на дейностите им през годините и за какви пари ставаше въпрос, затова, че не влагаха достатъчно в електропреносната и разпределителна система - това, което им е ангажимент. Нека в парламента всичко да стане ясно".

Пред министрите Борисов коментира вчерашните изявления от ръководството на ЧЕЗ и отново отрече да има отношение към продажбата на дружеството:

"От ръководството на ЧЕЗ, вчера от това, което казаха, разбрах, че единственият незаподозрян съм аз, защото не ги харесвам. Няма как тогава да имам общо с тази сделка. Дончев, Горанов, Петкова, направете с юристите на своите министерства много ясен план и стратегия, който, хубаво е и тази комисия, че я има, да се отработи, за да може тази манипулация на обществото най-сетне да се премахне".

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.