Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министрите обсъдиха противодействието на битовата престъпност и състоянието на пътищата

Снимка: Ани Петрова, БНР

Противодействието на битовата престъпност и състоянието на пътищата в края на зимния сезон обсъждаха министрите на оперативно заседание на правителството, свикано от министър-председателя Бойко Борисов. На вътрешния министър Валентин Радев беше възложено организирането на видеонаблюдение и полицейско присъствие в малките населени места да стане негов личен приоритет.

Премиерът нареди на министъра да провежда срещи с всички кметове, включително кметските наместници, за да се информира лично от тях за работата на мобилните полицейски групи. На МВР и Агенция "Пътна инфраструктура" Борисов препоръча да се ангажират с осигуряване на сигурността на пътуващите по време на ремонтите по пътищата.

Шест месеца ще отнеме укрепването на активизиралото се свлачище по пътя Смолян - Мадан, докладва на заседанието на кабинета регионалният министър Николай Нанков. Експерти на АПИ, БАН и Минно-геоложкия университет решават как да се случи това. Според Нанков до края на седмицата до асфалт ще е готов обходът на основното свлачище, което откъсна 11 населени места с 3 хиляди жители. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна