Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коментар на Таско Ерменков във фейсбук стана повод за декларация на ГЕРБ в НС

Депутатът от БСП заяви, че застава зад думите си по повод президентските избори в Русия

Снимка: БГНЕС

Коментар на Таско Ерменков от БСП в социалната мрежа фейсбук по повод президентските избори в Русия провокира словесни нападки в пленарната зала между ГЕРБ и левицата. Ерменков е написал: "Крим гласува за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия, над 90% там от гласувалите са за Путин". Ерменков нарича Съединените щати и страни от Европейския съюз "идиоти", като използва цитат от Христо Ботев, заради позицията им по анексирането на Крим.

В декларация Тома Биков от ГЕРБ осъди написаното и заяви от трибуната:

"Припомняме, че именно тези държави и Европейският съюз като цяло са основният и единствен гарант както за националната сигурност на България, така и за икономическото и социалното развитие на страната. В същото време, в изказването на Таско Ерменков се изразява пълна и безусловна подкрепа за анексията на Крим от страна на Русия, което противоречи и на българския национален интерес, според когото за България е стратегически важно да бъде спряно каквото и да било прекрояване на държавни граници в Европа".

Кристиан Вигенин от БСП нарече подобни декларации "бягство от важните въпроси за обществото" и "опит за произвеждане на скандали":

"Дъното е да ни занимавате с фейсбук статусите на народни представители от БСП, които са в личен профил, които не ангажират партията. Демонстрирате безпомощното си отчаяние с подобни декларации и трябва да си давате сметка за това. Вие се държите като авторитарна партия в авторитарна държава. БСП е била, остава и ще бъде европейската партия на България, независимо какви оценки и етикети се опитвате да ѝ залепите".

Таско Ерменков заяви в кулоарите на парламента, че застава зад думите си, написани във фейсбук. Той призова ГЕРБ да не правят евтина политическа пропаганда:

"Обяснявам още един път. Нямам какво да коментирам неща, които съм написал. Във фейсбук сте добре дошли. Коментирайте ги там. Има най-различни коментари, ще отворите, ще видите. Не съм изтрил нито един. Благодаря ви".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени