Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима български евродепутати получиха награди на годишната церемония „Евродепутат на годината“

| обновено на 22.03.18 в 12:32
4
Снимка: http://www.europarl.europa.eu

Трима български евродепутати от различни политически сили получиха награди на годишната церемония „Евродепутат на годината“ в Брюксел - Андрей Ковачев, Петър Курумбашев и Илхан Кючюк.

Андрей Ковачев от Европейската народна партия получи наградата за цялостен принос. „Това, което сме правили, сме го правили винаги заедно със моите колеги от ГЕРБ, Европейската народна партия по важните теми както за България, така и за Европейския съюз. Ние намираме сили и възможности да се обединим и да работим в една и съща посока“, каза той след церемонията.

Колегата му от Партията на европейските социалисти Петър Курумбашев спечели приза в категорията „Транспорт“. „Първо, водим страхотна битка за нашите шофьори в транспортната комисия. Надявам се, че това е оценено. Както и битката за навлизащите нови технологии. Говоря за електрическите и за водородните коли“, сподели той пред „Хоризонт“.

Евродепутатът от партията на Алианса на либералите и демократите за Европа Илхан Кючюк пък беше отличен в категорията „Култура и медии“. Запитан от „Хоризонт“ какво би си пожелал в работата занапред, той отговори: „Бих искал културата да се превърне в неизменна част от външнополитическата ни дипломация, меката сила на Европейския съюз, защото всички големи и глобални предизвикателства могат да бъдат преодолени само чрез по-голяма интеграция и взаимодействие между всички политически актьори, както в Европейския съюз, така и извън него“.

Наградите „Евродепутат на годината“ се присъждат от списание „Парламент“, което отблизо следи работата на Европейския парламент.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Ангелина Пискова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени