Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП иска стенограмата от срещата между Борисов и Ердоган във Варна да бъде оповестена

| обновено на 27.03.18 в 17:54
Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

БСП поиска да бъде представена стенограма на срещата между Бойко Борисов и Реджеп Ердоган във Варна. Това обяви в Пазарджик лидерът на социалистите Корнелия Нинова:

"За да стане публично всичко, което се е говорило, за да разбере българският народ какво се решава, бихме искали да се покаже стенограма от тези разговори. Както знаете, няма конкретен резултат и напредък по нито един от спорните въпроси: нито по спора с Гърция и кипърския въпрос, нито по отношение конкретно решение за присъединяването на Турция към ЕС, нито по въпроса за визите за турски граждани за ЕС. По нищо не се отбелязва някакво конкретно решение, за което да бъдем информирани. В тази връзка продължаваме да поставяме и въпросите за българския национален интерес. Разбираме, че е поставен въпросът за предизвикателството "душевни граници до Кърджали", но на четири очи. Не разбрахме какъв е отговорът. Има ли категоричен отговор и поставено ли е категорично това изявление и редица други като неприемливо, провокативно и като провокация към националния суверенитет и националния интерес на България".

По отношение на управлението на Пазарджик Нинова заяви:

"БСП не проявява двойни стандарти и има еднаква позиция по въпроса за това, че паралелната държава, задкулисието и управлението на далаверата е обхванало не само централното равнище в държавата, а и областите и местните власти. Отнася се и за Пазарджик. Категорично се противопоставяме на практиката, при която се правят обществени поръчки и концесии с по един участник, няма конкуренция. Категорично сме против това да се прави на занижени цени, с което се ощетяват общинските интереси и интересите на хората. Става въпрос и за отдаването на паркинги, и за санирането, и за решението по отношение на гората. Това е ярък местен пример на задкулисие и паралелна държава. Това, което ще направим като се върнем в София - Агенция Държавна и финансова инспекция и Сметната палата да проверят сделките на община Пазарджик", коментира Нинова, визирайки фирмите на фамилия Върбакови, които са едни от основните концесионери и изпълнители на обществените поръчки в града. Нинова подчерта също, че не са съгласни с поведението и гласуването на общински съветници от БСП, които подкрепят тези решения".

Целия репортаж чуйте в звуковия файл. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна