Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: Мария Пеева

Пожарът в Кемерово, при който загинаха 64 души, повечето от които деца, е водеща тема в руския печат.

При посещение в сибирския областен център вчера президентът Владимир Путин обеща пред местни общественици "истина по случая", пише "Комерсант". Междувременно обаче на митинг пред местната администрация хората търсеха същата истина и не можеха да я открият, посочва кореспондент на вестника.

Според "Комсомолская правда" неназован служител от кметството на Кемерово нарекъл митинга "пълен цирк" и го сравнил с украинския Майдан, след който преди 4 години бе свален президентът Виктор Янукович.

Трагедията в Кемерово не спря дори временно започналото експулсиране на руски дипломати от западни страни, отбелязва "Независимая газета". Мерките са предприети заради неотдавнашното нападение срещу бившия шпионин Сергей Скрипал в Солсбъри, в което според Великобритания е замесена Русия.

Настъплението на турските въоръжени сили и Свободната сирийска армия към сирийския град Тел Рифат в рамките на операцията "Маслинова клонка" е сред водещите теми за изданията в Турция.

Терористите са в паника, пише в. "Сабах". Изданието информира, че група турски военни са стигнали до руски наблюдателен пост в Тел Рифат и са започнали преговори с руските военни за изтеглянето им от там. Изданието публикува снимки от демонстрация на местни жители в подкрепа на офанзивата на турската армия. На фотографиите се вижда, че редица демонстранти развяват турски флагове. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна