Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев подаде оставка

Цветан Цветанов определи като достойна постъпка решението на Димитър Гамишев да подаде оставка

| обновено на 28.03.18 в 13:11
Депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев
Снимка: БНТ


Депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев подаде оставка заради започналата срещу него данъчна проверка.

В декларация БСП заклейми поведението на  Гамишев, който според левицата се разследва за злоупотреба с данъци.

От парламентарната трибуна от БСП упрекнаха ГЕРБ в несправяне с борбата с корупцията и сивата икономика и дадоха за пример депутата Димитър Гамишев.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов определи като достойна постъпка решението на Димитър Гамишев да подаде оставка като депутат.

Цветанов поясни, че Гамишев е разговарял с него и е обяснил желанието си да подаде оставка заради опасенията, че „това, което би могло да се разрази като отзвук“, би могло да се свърже по някакъв начин с партия ГЕРБ, а Гамишев не желаел това.

„Затова показа действително една достойна постъпка“, каза Цветанов.


Подалият оставка като народен представител Димитър Гамишев остава част от партия ГЕРБ. Той не смята, че е извършил престъпление и се надява прокуратурата да докаже неговата невинност.

"Искам всички да знаят, че това се е случило преди две години. Има адвокати, до които съм се допитал, има консултанти, до които съм се допитал. Другото е, защо сега се повдига въпросът, подал съм си оставката и искам  никой да не злоупотребява с партия ГЕРБ."

Малко преди да бъде избран за общински координатор на ГЕРБ в Гоце Делчев, народният представител Гамишев е прехвърлил фирма на друга с 2 лева капитал, регистрирана в Ловеч, като данните в търговския регистър показвали, че на същия адрес са регистрирани общо 23 фирми.


Фирмата на Гамишев фигурира в списъка на големите длъжници на НАП, каза Николай Бошкилов

„Народният представител Димитър Гамишев от политическа партия ГЕРБ олицетворява лицемерната политика на ГЕРБ. Ако си член на ГЕРБ, можеш да не плащаш данъци, да извършваш контрабанда, да пренасяш суджуци и да оглавяваш областни центрове. Това порочно разбиране на правна политика от страна на ГЕРБ е основна причина България да бъде сочена като най-корумпираната страна членка на ЕС“, добави депутатът от БСП.

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски обвини БСП в спекулации.

„Докога ще мълчите за ваши депутати, чиито братя са брокери на дрога, арестувани публично в Русе, за народен представител, който и в момента е съден, със свален имунитет, за най-голямото престъпление в политиката - купуване на гласове? Искам да попитам вашия лидер - кога тя ще прояви нивото на лидер на партия - 100-годишна, каквато претенция имате да бъдете?“, каза Гърневски.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Виолета Ашикова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна