Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бързото и трайно отслабване с хапчета е измама, смятат диеотолози

Можем ли да отслабнем бързо и трайно така както обещават многобройните обяви в интернет за хапчета, сиропи и лепенки, придружени със снимки "преди и след"? 

Диетолозите са единодушни – това е измама, за която хората дават доста пари. Тайната на отслабването е спорт и правилно хранене, казва диетологът Мартин Гегов:


"Това е един маркетинг, от който се възползват един куп компании, в който маркетинг има някакъв процент истина, но той е изключително малък. Например – добавка или лепенка, която обещава голям ефект с цел отслабване – нещото, с което това помага, е мотивацията – тоест ти прочиташ текста, мотивираш се и евентуално си го купуваш и правиш грешка. Няма по-хубаво нещо за качествено и здравословно отслабване от правилните тренировки и правилното хранене. Има хранителни добавки, които са обикновено на растителна основа, които са богати на кофеин. Тоест имаме една капсула и тя съдържа екстракт от кафе, чиито дози кофеин се равняват все едно си изпил 2 или 3 кафета наведнъж. Реално погледнато ако изпием 2-3 кафета, ще усетим абсолютно същия ефект, ако не и по-добър."

Какво още показа репортерската проверка на Румяна Василева чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна