Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кинематограф" ще представи филми в още градове у нас

"Кинематограф" - първата платформа в България, фокусирана изцяло върху късометражното кино, ще представи филми в още градове у нас, каза в предаването "Преди всички" Юлиян Спасов от екипа на платформата:

"Този месец започваме и в Стара Загора, и във Велико Търново, и в Самоков. И на трите места местата са строго специфични. Стара Загора ще бъде място за джаз музика, докато Самоков ще бъде пространство, на което се събират млади хора, предприемчиви със старт-ъп дух и място, на което те работят заедно".

На 15 април в София ще има представяне в кино Влайкова.

Юлиян Спасов обясни какви са впечатленията на екипа от страната:

"Реакциите са доста позитивни. Откриваме също така, че късометражното кино се вписва на много повече места, отколкото бяхме подозирали в началото. На някои места може да бъде в ресторант, на други места е в място, където повече прилича на място за сутрешно събиране на хора за кафе и за закуска. Късото кино е гъвкаво и точно заради тази си къса форма позволява обстановката да е по-небрежна, от друга страна да даде възможност на хората да се сближат, да комуникират. И нещо, което е много важно на нашите събития - ние не само показваме филмите, но и се опитваме да провокираме и към дискусия, защото много от филмите имат послания, специфични послания, доста от тях по теми, които са актуални".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени