Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов: Комисията по досиетата няма да бъде закривана

На снимката: Красимир Ципов, Юлияна Методиева, Екатерина Бончева, Цветан Цветанов, Веселин Вучков,Торстен Гайслер, Евелина Келбечева, Евтим Костадинов
Снимка: БГНЕС


Комисията по досиетата няма да бъде закривана. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на кръгла маса, посветена на дейността на този орган. Изказването му дойде в отговор на настояване от страна на депутата от БСП Красимир Янков комисията да бъде разформирана, а дейността ѝ да бъде поета от орган, който да е политически независим и да опазва честта на засегнатите лица и техните наследници:

"Време е да направим необходимата трансформация на работеща към момента комисия в институт за национална памет. Нов орган в съзвучие и адекватно на това какъв тип държава сме - член на Европейския съюз и на НАТО".

Според Цветанов Комисията по досиетата е изиграла и играе положителна роля, защото дава възможност историята от недалечното ни минало да бъде вярно прочетена:

"Мога да заявя категорично становището на парламентарната група на ГЕРБ: комисията няма да бъде закрита, защото не смятаме, че е дошло времето да бъде закривана".

Още по темата чуйте в звуковия файл.





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна