Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делио Роси пуска десетима чужденци срещу ЦСКА-София

Прохазка (вляво) ще бъде титуляр утре
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на „Левски“ Делио Роси предвижда стартов състав без българи сред полевите играчи за утрешния първи полуфинал от турнира за Купата на България срещу ЦСКА-София.

С изключение на вратаря Божидар Митрeв италианският спец възнамерява да заложи изцяло на чужденци в титулярните 11. Решението на Роси е изненадващо, тъй като българските играчи най-добре разбират значението на мача с ЦСКА-София, а в същото време чужденците, с малки изключения, с нищо не показват, че заслужават повече доверието на треньора, коментира БТА.

Юношите на "сините" Васил Панайотов и Антонио Вутов, които започнаха срещу „Ботев“ (Пловдив) в последния кръг от шампионата, ще бъдат оставени на резервната скамейка, а левият бранител Иван Горанов е наказан.

От другите българи Станислав Костов има шансове да бъде титуляр срещу ЦСКА-София утре, макар че на този етап Роси планира в стартовия състав да излезе Серджиу Буш, който "се отличи" с невероятен пропуск от 3-4 метра при загубата от „Ботев“ с 0:1 в Първа лига миналия петък.

В защита италианецът ще разчита на Милош Цветкович, Холмар Ейолфсон, Давид Яблонски и Афонсо Фигейредо, в средата на терена той предвижда да играят Хали Тиам, Роман Прохазка и Жорди Гомес, по крилата - Габриел Обертан и Паулиньо. Единствено за централния нападател Роси все още не е решил твърдо, като ще избира  между Буш и Костов.

В същото време старши треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев разчиташе на по петима българи в титулярния състав за двата мача срещу „Левски“ през сезона досега, в които "армейците" записаха победа и равенство в тях.

За утрешната среща Белчев пак ще заложи на поне петима българи - Александър Георгиев, Александър Дюлгеров, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски и Кристиан Малинов, както и на Кирил Десподов, ако той се възстанови от контузия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна