Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Рома“ изхвърли „Барселона“, а „Ливърпул“ записа нова победа над „Манчестър Сити“ в Шампионската лига

Футболистите на "Рома" ликуват след победата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Рома“  направи сензация, като изхвърли единия от фаворитите за трофея в Шампионската лига „Барселона“ . „Вълците“ спечелиха с 3:0 реванша в четвъртфиналната фаза и въпреки поражението с 1:4 в първата среща и продължават напред заради гола на чужд терен.Един Джеко откри резултата в 6-ата минута, Даниеле де Роси удвои в 58-ата от дузпа, а Костас Манолас се превърна в най-големият герой, отбелязвайки третото попадение в 82-ата минута.

За следващата фаза се класира съставът на „Ливърпул“, който записа нов успех над „Манчестър Сити“ – този път с 2:1 и така с общ резултат от 5:1 продължават напред. Габриел Жезус откри резултата още във втората минута, но след почивката „червените“ осъществиха пълен обрат след попадения на Мохамед Салах и Роберто Фирмино, съответно в 56-ата и 77-ата минути. 

Главният съдия Антонио Матеу Лаос отмени гол на Лерой Сане и подмина и няколко положения, в които домакините имаха сериозни основания да претендират за дузпа. В крайна сметка протестите на „гражданите“ приключиха с отстраняването на мениджъра им Пеп Гуардиола от резервната скамейка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени