Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите на "Нефтохимик" поведоха във финала

“Нефтохимик” поведе във финалната серия срещу ЦСКА
Снимка: BGvolleyball.com/lap.bg

Шампионът „Нефтохимик“ започна успешно защитата на титлата си в мъжкия волейболен шампионат на България.

В първи мач от финалната серия бургазлии победиха гостуващия ЦСКА с 3:1 гейма за близо два часа игра.

Първата част беше изключително оспорвана, а надмощието беше поделено. Стигна се до 22:22, но домакините поведоха в резултата след грешки на Пламен Шекерджиев при сервис, както и на опитния Ивайло Стефанов в атака.

Във втория гейм „Нефтохимик“ не срещна проблеми и лесно поведе с 2:0 след 25:17. Бургазлии взеха аванс от 16:11, и 19:12 и лесно си осигуриха надеждна преднина в двубоя.

В третата част столичани се върнаха в мача след 25:22 в своя полза. Начален удар в аут на Валентин Братоев позволи на водения от Александър Попов тим да върне надеждите си за краен успех.

Четвъртият гейм беше най-оспорван. ЦСКА поведе с 16:11, но домакините се добраха до изравняване - 24:24.

След още три равенства Валентин Братоев направи два последователни аса и това позволи на „Нефтохимик“ да спечели с крайното 3:1.

"Важен е крайният резултат. Най-големият проблем беше нашият сервис. С 28 грешки от сервис, това се отразява на отбора. В третия гейм трябваше да натиснем, а подценихме ситуацията. Усложнихме си нещата, защото подценихме състава на ЦСКА. Не може с толкова грешки да разчитаме, че ще бъде лесно. Пренавиването и желанието да бием хубав сервис ни пречеха. Колективната класа и мобилизация надделяха в четвъртата част. Благодаря на Вальо Братоев, че във важните моменти реализира тези точки. Не обработвахме добре леките топки в някои ситуации", заяви след двубоя старши треньорът на шампионите Найден Найденов.

Втората среща между двата състава е днес отново в Бургас. Играе се до три успеха.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени