Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров запази петото място в света

Григор Димитров открива сезона на червено днес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-силният български тенисист Григор Димитров запази петото място в световната ранглиста, която беше публикувана днес.

Той има актив 4635 точки и се нарежда след Рафаел Надал, Роджър Федерер, Марин Чилич и Александер Зверев. В класацията „Пътят към Лондон“, в която се вземат предвид само резултатите от 1 януари 2018 г., Димитров е №11.

Григор открива днес сезона на клей. Той ще играе на „Мастърс 1000“ турнира в Монте Карло на двойки заедно с Давид Гофен от Белгия. Те ще се изправят в ранния следобед срещу французите Адриан Манарино и Фабрис Мартен.

 "Това е първият "Мастърс 1000" турнир на клей. Радвам се, че отново съм у дома. Хубаво е да си вкъщи. Приключих рано в Маями, така че получих възможност да се върна, да имам достатъчно време да се готвя у дома, на тези кортове, на които скоро ще играя", заяви Димитров в интервю за АТП.

На единично 26-годишният хасковлия, който е №4 в схемата, очаква във втори кръг Паоло Лоренци от Италия или французина Пиер-Юг Ербер.

Сред първите хиляда в ранглистата от българите са още Димитър Кузманов (№304), Александър Лазов (№467) и Александър Лазаров (№731).

При жените първата ни ракета Виктория Томова пропадна с 22 места до 164-ата позиция. Елица Костова прогресира с осем позиции до №188. Станалата наскоро майка Цветана Пиронкова е 211-а в подреждането.

В ранглистата води румънката Симона Халеп, пред Каролине Вожняцки (Дания) и Гарбине Мугуруса (Испания).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна