Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоичков: Неймар подписа с ПСЖ, за да спечели "Златната топка"

Христо Стоичков
Снимка: БГНЕС

"Неймар подписа договор с "Пари Сен Жермен", за да спечели "Златната топка". ПСЖ е зад "Франс Футбол” и той помисли, че така ще спечели наградата. Това заяви пред испанските медии Христо Стоичков. Той посочи и кого смята за фаворит на предстоящото от 14 юни до 15 юли световно първенство по футбол в Русия.

"На първо място сред фаворитите ми е Испания, след това поставям Германия и Франция. Бразилия и Аржентина идват след тях”, сподели Стоичков очакванията си за Световното. Той напомни, че още през 1992 година е призовал за независимост на Каталуния.

"Призовах за независимост на Каталуния още през 1992 година. Изпреварих всички, сега само могат да ми дишат прахта. Чувствам се и българин, и каталунец. Каталуния отвори вратата пред мен и съм чувствам близък с всички там. България и Каталуния са ми еднакво близки на сърцето”, призна Христо Стоичков. Той даде висока оценка и за представянето на Кристиано Роналдо.

"Кристиано е страхотен атлет, никой не може да се мери с него по вложените усилия. Играе добре, вкарва, грижи се за тялото си всеки ден. Един голям футболист трябва да се доказва всеки ден и той го прави”, каза още Стоичков. Бившият нападател на "Барселона" не пропусна да похвали и Диего Симеоне и работата му "Атлетико" (Мадрид).

"Диего е страхотен човек, който не си сваля гащите пред никого. Винаги ще съм му приятел, защото ме покани в дома си, гледах как тренира "Атлетико". Той страда с всяка болка на този клуб. Винаги ще имам симпатии към "Атлетико", защото бях приятел с бившия им президент Хесус Хил и синовете му. Когато играех, феновете ме освиркваха, но и ме аплодираха, като им вкарвах”, добави Христо Стоичков.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна