Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български кариерен форум организира среща на бизнеса с младежи, които живеят в Берлин

| обновено на 21.04.18 в 08:51

Български кариерен форум организира среща на бизнеса с български младежи, които живеят в Берлин. Целта на изложението, което се провежда за четвърта година, е да представи възможностите за професионална реализация и кариерно развитие в България. Форумът цели още да свърже младите професионалисти с потенциалните работодатели, за да изберат отново пътя към България.

Повече от 30 компании в областта на компютърните технологии, инженерните специалности, банковияи финансов сектор, потребителските услуги и човешките ресурси ще представят потенциалните възможности за професионална реализация пред студенти и млади специалисти в Берлин.

Посетителите ще имат възможност да се срещнат с представители на българския бизнес, за да разберат повече за работната среда у нас, условията, които тя предлага, процесът на подбор и възможностите за развитие, съобщи за „Хоризонт“ координаторът на форума в Германия Елена Карагяурова.

„В Берлин тази година ще участват 32 фирми, което за нас е рекорден брой. Всяка година интересът расте. Очакваме да дойдат около 200-250 посетители. Всяка година повече и повече българи се замислят за това дали да не се върнат в България и дали да не продължат професионалната си реализация там“. 

Българският кариерен форум е кариерна платформа, създадена от и за български студенти и млади професионалисти с опит и образование в чужбина. Тя цели подобряване на контакта на диаспората ни зад граница с бизнеса в България.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна