Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нефтохимик" отново шампион на волейбол

Снимка: БФВ

Отборът на "Нефтохимик" 2010 е шампионът на България по волейбол при мъжете за сезон 2017/2018. Бургазлии спечелиха и третия финален мач с ЦСКА и защитиха титлата от миналата година. Теодор Салпаров и компания се наложиха над "червените" в София с 3:1 гейма (25:17, 23:25, 25:17, 25:20) и с 3:0 победи грабнаха златните медали. Сред зрителите в зала "Христо Ботев" бяха националният селекционер Пламен Константинов, треньорът на "Левски" Владимир Николов, националът Николай Николов, както и голяма част волейболисти от Суперлигата. На трибуните имаше представители и от футболните среди. Бившият национал Мартин Петров и бившият футболист на ЦСКА Светослав Петров изгледаха на живо двубоя. Треньорът на ЦСКА Александър Попов бе направил една промяна в титулярния съства в сравнение с първите два мача в Бургас. На мястото на Красимир Гайдарски започна Тодор Костов.

В първата част "Нефтохимик" натрупа солиден аванс от 6 точки при 18:12, когато на сервис бе Георги Братоев. В игра за ЦСКА се появи Яни Георгиев на мястото на Ивайло Стефанов. Бургазлии знаеха как да запазят преднината си и поведоха.

В началото на втория гейм Ивайло Стефанов се върна на полето. ЦСКА игра по-стабилно в тази част, с по-малко грешки. "Червените" поведоха с четири точки при първото техническо прекъсване. В края "Нефтохимик" стигна до равенство при 22:22 след два аса на Валентин Братоев. При 24:23 за "армейците" грешка на гостите доведе до равенство в геймовете.

В третaта част "Нефтохимик" отново доминираше. Бургазлии дръпнаха в резултата още в началото и до края не изпуснаха инициативата. Иван Крачев смени Венцислав Георгиев в състава на ЦСКА, а малко по-късно Ивайло Стефанов отново отстъпи мястото си на Яни Георгиев. Красимир Гайдарски започна за ЦСКА в четвъртия гейм, а Стефанов и Венцислав Георгиев се върнаха в игра. Нефтохимик имаше преднина от две точки при първата задължителна пауза. Постепенно гостите увеличаваха аванса си с разумна и стабилна игра, за да триумфират като шампиони на България.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!