Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерер се връща на корта през юни на турнир с Димитров

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роджър Федерер обяви, че ще се завърне на корта за тенис турнира на тревна настилка в Щутгарт, който стартира на 11 юни. Световният номер 2 не е играл официален мач от края на март, когато загуби изненадващо от Танаси Кокинакис във втория кръг на „Мастърс 1000“ турнира в Маями.

След поражението от австралиеца, носителят на 20 титли от Големия шлем обяви, че за втора поредна година ще пропусне сезона на клей.

„Щастлив съм да обявя, че през юни ще се завърна в Германия за турнира Mercedes Cup. Очаквам с нетърпение да ви видя на тревните кортове в Щутгарт, написа 36-годишният Федерер във Фейсбук.

Маестрото ще участва на турнира, който е от категория „ATP 250“, за трета поредна година. Миналият сезон той отстъпи още в първия си двубой пред Томи Хаас, а година по-рано стигна до полуфиналите, където беше победен от Доминик Тийм.

Освен Федерер, сред по-изявените имена, които вече са заявили участие в надпреварата са първата ни ракета Григор Димитров, шампионът от миналата година Люка Пуй, кореецът Хьон Чун, Ник Кирьос и Денис Шаповалов. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна