Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Белград е убит източник на информация за данъчни афери в РЮА

Сръбската полиция продължава да издирва стрелеца.

Мъж, който бе убит вчера в Белград, е бил източник на информация за книга за данъчните афери на бившия президент на Република Южна Африка Джейкъб Зума, но е бил свързан и с Нафиз Модак от южноафриканския подземен свят, предаде БТА.

Южноафриканският сайт Нюз 24 твърди още, че застреляният Горгия Горг Дарманович (58 г.) бил платен агент на агенцията за държавна сигурност на РЮА. Той бил още източник на информация за книгата „Пазителите на президента%, разкриваща съмнителни действия, в които е бил замесен Зума. А същевременно се свързвал и със случай на изнудване, в който главно действащо лице бил Модак.

През януари съд в Кейптаун разглеждал искане на Модак да бъде освободен под гаранция по делото с изнудването. Следовател по него дал показания, че Модак телефонирал в Сърбия на „същия човек, който дал информация за първите няколко глави на книгата „Пазителите на президента“, имайки предвид Дарманович, посочва сайтът.

Белградски медии съобщиха вчера, че мъж на възраст около 50 години е бил прострелян в главата в Нови Белград и е починал в болница в Земун. Според в. „Блиц“ убитият е Горгия Дарманович, черногорски гражданин, роден в Йоханесбург, който бил свързан с наркокланове в Южна Африка.

Сръбската полиция продължава да издирва стрелеца, който избягал от местопрестъплението.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени