Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъжът, който блъсна с колелото си дете, се е предал в полицията

| обновено на 11.05.18 в 09:48
Снимка: wikipedia.org

Мъжът, който блъсна с колелото си дете в столичния Южен парк и избяга, се е предал късно снощи в полицията, научи "Хоризонт". Той е отишъл с адвокат в столичното 4 РПУ. 

Младият мъж се казва Борислав Миланов и е на 24 години. Той е обяснил е, че не е останал на мястото след инцидента с детето, защото се е притеснил за сигурността си. 

Момиченцето е със счупен крак и други наранявания по тялото и е прието в "Пирогов". В интервю за "Хоризонт" бащата на пострадалото дете Мирослав Джуканов заяви: "Разбирам, че на всеки може да се случи да сгреши, да направи някоя глупост, но трябва този човек да си поеме отговорността. Детето е в "Пирогов", в детската травматология, все още е под наблюдение. Засега са открити няколко счупвания на левия крак. Надяваме се да се разминем само с фрактурите и уплахата. Важното е да се вземат някакви мерки, защото родителите треперим всяка вечер в този парк за децата си. Все едно ни бомбардират и живеем в Багдад. Това нещо е урегулирано в много европейски държави. Има обособени зони само за велосипедисти, и само за пешеходци. Този парк е достатъчно голям и за едните, и за другите. Ако има такива места, ние ще можем да се разхождаме с нашите деца там, без притеснения, че отнякъде ще връхлети със 70 км/ч някой планински байк и ще ми смачка детето. Днес са ми писали буквално стотици родители, които или са били блъскани, или страдат от същата уплаха. Дори и възрастни хора ми писаха. Призовавам Столична община да обърне внимание на това нещо. Въпросното лице са го виждали и друг път и всеки път лети по алеите".

Мъжът е задържан за 24 часа. Той е криминално проявен. Предстои пълно разследване по случая. 

Подробности чуйте от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени