Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Деня на Ловеч медиците от местната болница отново излязоха на протест

| обновено на 11.05.18 в 16:36
Снимка: Пламен Христов, БНР
В Деня на Ловеч медиците от местната болница отново излязоха на протест. Те оградиха с жива верига хотел "Ловеч", където се провежда официалният коктейл по повод празника на града. Медиците се надяват да привлекат вниманието на присъстващите представители на властта към проблемите на лечебното заведение.

В протеста на медиците се включиха граждани на Ловеч, сред които майки с бебешки колички. Протестното им шествие беше подкрепено и от таксиметровите шофьори.

Медиците продължават да настояват за трайно решаване на проблема с финансовото състояние на Ловешката болница. Те потърсиха обяснение от кмета на общината, Корнелия Маринова, както и от представителите на държавата, които днес са в Ловеч. Според протестиращите, като основни акционери в Ловешката болница, държавните и местните институции носят отговорност за решаването на проблемите на лечебното заведение, неплащането на заплати на медиците и неясното бъдеще на болницата. Лекарите започнаха протеста със скандирания "Искаме си болницата" и "Оставка".

Празникът на Ловеч продължи с тържествена сесия на Общинския съвет, на която със званието "Почетен гражданин“ бяха удостоени писателят и драматург Константин Илиев, архитект Петко Еврев и посмъртно професор Беньо Цонев. Преди това по централния булевард "България" премина празнично шествие с иконата на светите братя Кирил и Методий, а на площада в стария квартал "Вароша" беше издигнато тържествено знамето на града.
Повече по темата може да чуете от звуковия файл. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна