Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналистът Георги Тошев – за избора да живееш „шеметно“ и да колекционираш спомени и преживявания

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

В рубриката „Радиоавтограф“ ни гостува Георги Тошев – журналист, телевизионен водещ и писател. Роден е в град София. Завършил е филология и журналистика. Специализирал е в Ню Йорк. Дълги години работи в печатните медии, но проектът, който му носи най-голяма популярност е предаването „Другата България“, в което се среща с българи, живеещи извън страната. В един момент става най-пътуващият журналист в България. Обиколил е 186 държави и се е срещнал със стотици наши сънародници.
Когато е в България, прекарва свободното си време в планината с приятели. Не понася свободията и непочтените отношенията между хората. Неговото предаване „Непознатите“ съвсем скоро ще навърши 10 години в ефир. Любопитството му към непознатото и любовта му към изкуството го среща с много интересни хора, до чиито лични истории се докосва.
За най-вълнуващите срещи, за бъдещите проекти и къде се намира най-хармоничното място в България, където ще направи интервю с най-специалния човек в неговия живот, чуйте в интервюто на Александър Райчев с журналиста Георги Тошев.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна