Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ: БСП прави последен опит да очерни европредседателството ни с картата за пакет "Мобилност"

Премиерът от една година поставя въпроса за европейския пакет "Мобилност" в защита на превозвачите ни, посочват от ГЕРБ

Тома Биков
Снимка: БГНЕС

Позицията в защита на интересите на българските превозвачи по предложения от ЕК пакет за мобилност е била защитавана на всички срещи на премиера Бойко Борисов,  подчертаха от партия ГЕРБ. Те опровергаха БСП, които заявиха, че правителството година и половина е стояло безучастно по въпроса. Тома Биков от ГЕРБ окачестви твърденията на левицата, като "тежка концентрация на некомпетентност и злоба":

иналата седмица в Народното събрание с пълно единодушие, включително и с гласовете на БСП,  ние взехме решение да дадем мандат на правителството да защитава тази позиция, която защитава премиерът една година.

За мен днешната пресконференция на БСП е един последен опит по някакъв начин да се хвърли сянка върху Българското европредседателство", заяви Тома Биков.

От ГЕРБ призоваха лидера на социалистите Корнелия Нинова да попита държавния глава Румен Радев дали е поставял въпроса за законодателния пакет за мобилност пред френския президент Макрон, с когото Радев се е срещал два пъти и който е вносител на законодателните мерки в Европейската комисия. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени