Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на "Олимпик" след финала: Трябва да сме горди

Руди Гарсия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Всички, които обичат "Олимпик", трябва да са горди от представянето ни във финала на турнира Лига Европа. Това заяви старши-треньорът на тима Руди Гарсия. Както е известно, "Олимпик" загуби с 0:3 от "Атлетико" Мадрид във финала, игран в Лион. Според Руди Гарсия  "Олимпик" е могъл да се върне в мача в момента, когато топката се удари в страничната греда след изстрела на Костас Митроглу с глава при резултат 0:2.

"Съперникът вдигна нивото през второто полувреме. Много жалко, че ударът на Митроглу попадна в гредата, а не в мрежата. Един гол в този момент щеше да ни позволи да се върнем в мача. "Атлетико" е прекрасен отбор и ние няма от какво да се срамуваме при тази загуба. Смятам, че в големи периоди от мача нашите фенове имат основание да се гордеят с нас. Също така съм на мнение, че представихме достойно не само нашият клуб, но и целият френски футбол. Така че се гордея с момчетата", каза Руди Гарсия. Той коментира и ситуацията с Димитри Пайе, който е лидер на отбора, но се наложи да излезе от игра още в 35-ата минута заради контузия.

"Решението Пайе да започне като титуляр е лично мое, тъй като той е един от най-добрите ни футболисти. Дори и да не беше в оптимално състояние, той създаде момент за Валер Жермен в началото на мача. И после, когато излезе, ни липсваше при статичните положения. Защото "Атлетико" когато допуска голове, в голям процент това е след статични положения. Именно поради тази причина и неговото отсъствие се усети", добави Руди Гарсия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени