Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътят от Княжево към Златните мостове на Витоша отново за ремонт

Пътят от Княжево към Златните мостове е много натоварен, но тази година е включен в програмата за ремонти на Столичната община заради лошото си състояние.
Снимка: БГНЕС

Пътят към Витоша от Княжево към Златните мостове отново е целият в дупки, след като през есента на 2016 година е бил ремонтиран.

Пред "Хоризонт" кметът на район "Витоша" инж. Теодор Петков поясни, че състоянието на пътя наистина не е добро, но тъй като се намира в планински терен, нарушаването на целостта на пътното платно се получава по-често.

Пътят е включен в програмата за ремонт и тази година, увери Петков. В подходящи метеорологични условия, когато отминат пролетните дъждове, имаме готовност и уверенията на Столичната община, че ремонт ще бъде направен, посочи той.

Пътят е натоварен и затова се изчаква подходящ момент за начало на ремонта, а самото възлагане кога да започне ремонтът е решение на заместник-кмета по транспорта на Столичната община Евгени Крусев, уточни още Теодор Петков.

Пътят е изкърпен на места, където имаше големи „язви“, но въпреки направените подобрения се нуждае от основен ремонт, липсват мантинели, а канавките са затлачени, разказват туристи. 

Още за пътя към Витоша чуйте от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна