Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учителка в Симеоновград е освободена от работа след разпространено видео, в което танцува неприлично

Учителка от училище "Св.Климент Охридски" в Симеоновград е освободена от работа, след като в социалните мрежи беше разпространено видео, в което тя танцува неприлично. 
Видеото е заснето на абитуриенски бал на 24-ти май. Там се вижда как учителката от симеоновградското училище "Свети Климет Охридски" - Дарина Димова, танцува неприлично с младеж. 

Директорът Тодорина Иванова обяснява: 
"Тя е назначена в началото на учебната година на мястото на друга колежка. Не е създавала проблеми. Проверявала съм я в качеството си на директор. Тя си провежда учебния процес така, както трябва. Не са ми звъняли родители. Провеждала съм разговори единствено с колежката и с останалите колеги, които са останали до края на вечерта, за да изясня ситуацията".

Учителката е написала в обясненията си, че е била под въздействие на алкохола, че не помни какво точно се е случило и че съжалява за постъпката си. Подала е молба и е освободена по собствено желание. От Регионалния инспекторат по образованието в Хасково коментираха, че няма да извършват проверка и смятат случаят за приключен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна